Selecteer een pagina

Algemene informatie osteopathie

Cameao osteopathie2Osteopathie werd in het begin van de 19e eeuw in Amerika ontwikkeld door A.T. Still.

Osteopathie is een holistische, complementaire en manuele geneeswijze.
Holistisch, omdat ze uitgaat van de beweeglijkheid van het totale lichaam.
Complementair, omdat ze soms aanvullend werkt met de klassieke geneeskunde of andere therapieën.
Manueel, omdat de handen de behandeling verzorgen. Er wordt geen technische apparatuur gebruikt.

Een osteopaat bekijkt het het gehele lichaam als een keten. Als één schakel in de keten niet goed functioneert, beïnvloedt dit de werking van het geheel. Deze keten bestaat uit spieren en gewrichten, vliezen, zenuwen, organen, bloedvatsystemen etc. Osteopathie gaat op zoek naar de oorzaak van het probleem. Een osteopaat werkt aan de keten om de oorzaak van het probleem op te lossen. Hij kijkt verder dan de symptomen. Door de ketenvisie, werkt een osteopaat niet alleen “genezend” aan (chronische) problemen, hij kan ook preventief werken. Heel wat mensen laten zich een aantal keer per jaar preventief behandelen, om klachten te vermijden. Deze preventieve behandelingen zorgen er voor dat de keten storingsvrij blijft.

Een osteopaat behandelt veel meer dan alleen rugklachten. Ook bij gewrichtsklachten, uitstralingspijnen, maag- en darmklachten, migraines, sinusitis, reflux- en huilbaby’s en veel meer andere zaken brengt osteopathie soelaas. De gebruikte technieken zijn zeer veilig en geschikt voor zowel babys’, kinderen als volwassenen. Het aantal behandelingen varieert in functie van de klachten.

Naast de klassieke osteopathie is onze praktijk gespecialiseerd in astma, eczeem, hooikoorts en allergie als ook kinder- en baby-osteopathie.

Als erkende osteopaten voldoen we aan de meest strenge kwaliteitsnormen, waardoor u een tegemoetkoming kan genieten van uw ziekenfonds. U hebt als patiënt geen voorschrift van uw arts nodig, u kan zelf rechtstreeks een afspraak maken.